GANSKE FINE BENGALKATTER

Som en del av dere sikkert vet, deler vi hus med to Bengalkatter. De er søstre og kommer fra oppdrettet Glowings Eyes. Navnet kommer av de glødende grønne øyene som Bengalkatter skal ha. Alle i kullet skulle ha navn på B, og så på stamtavlen sin heter de Baghera og Bathsheba. De kom inn i huset vårt for 7 år siden, og hverdagen har ikke helt den samme etter det.



Vi kom i kontakt med oppdretteren allerede før de to frøknene ble født, og fikk tilsendt bilder av de små nurkene etterhvert som de kom til verden. Etter noen uker var vi i Stokke for å plukke ut hver vår katt av de fire søstrene. Kari var mest opptatt av prikkene, så hun valgte den med flest prikker i pelsen.



Hanne lot seg sjarmere av henne som var mest engstelig. Hun som ikke helt turte å sette seg ned før hun hadde sett seg grundig om om det var noen farer som truet. Hun skiftet derfor ganske rakst navn fra Baghera til Pysa Personlig. Det heter hun ennå. :) Hun har fått et litt annet mønster enn søsteren. Litt lengre striper.



Den dagen vi hentet de var Bathsheba snart høyt og lavt på stua vår. Hun løp i full fart fram og tilbake, skrenset og forsvant ut under det nederste trinnet på trappa opp til loftet. Hun falt ned på trappen i første og traff et malingsspann som sto  i trappa og fikk et kutt i leppa. Det hadde vært vanskelig å se forskjell på de to kattene, men nå så vi at den ene hadde et arr på leppa. Dermed ble hverdagsnavnet... akkurat...Leppa. :)

Siden har de vært høyt og lavt hver eneste dag. De er ikke særlig gode venner, og sloss rett som det er. Det er helt ok på dagtid, men om natten er det ikke fullt så artig. Det er morgener hvor vi glatt kunne ha solgt dem til kr. 5,- på Finn.no. Men... så er det som det så ofte er - de er så pene at de kommer unna med det. :)

Her er Leppa - fotografert i en rolig stund:






Og så noen bilder av Pysa Personlig:







Besøk vår nettbutikk på www.ganskefint.no eller følg oss på Facebook.

Kommentarer

Populære innlegg